A borászatról bővebben

Az Aranynap szülőföldje, Tállya!


        Ebben a hegyek által ölelt, mesebeli klímájú öbölben, a vulkanikus rögökön a szőlő igazi otthonra lel. Minden adott hozzá, hogy egyedi borok szülessenek!

      
Szőlőink Tállyán a Galyagas és Remete dűlőben, Rátkán az Istenhegy dűlőben fekszenek. Furmint, hárslevelű és sárga muskotály szőlőfajtákkal dolgozunk, a tőkék helyenként 50 évesek. Törekszünk a növényvédő szerek minimális használatára, ezt gondos zöld munkával segítjük elő, így megőrizhető a fürtök épsége, a szőlő egészsége. Szigorú terméskorlátozást alkalmazunk a magas minőségű termés érdekében.

A fürtöket akkor takarítjuk be, amikor a legideálisabb a sav-cukor egyensúly. A kíméletes feldolgozást követően a must erjedése spontán indul meg. A hagyományos tradíciókat betartva, de a technológia előnyeit kihasználva a lehető legkevésbé avatkozunk be a bor fejlődésé-be.

Az aranynap egy családi borászat, melyhez mindenki hozzáteszi a saját értékeit, tudását. A szüleink a tapasztalatot és a hagyományokat, mi fiatalok a szakmai tudást, a lendületet, az újítást.

A Borszerető vendégeket nemcsak a borvacsorák idejére látjuk szívesen, a borászat vendégházában meg is pihenhetnek. Lehetőséget teremtünk arra, hogy az idelátogatók felfedezzék dűlőinket, sétáljanak a közeli erdőkben, megismerjék a környék ízeit, szépségeit, egy vidéki élet élményével gazdagabban térjenek haza.